Na 28. Međunarodnom festivalu lepoglavske čipke posjetitelji kušali turske specijalitete, od baklave do pide

Traje 28. Međunarodni festival lepoglavske čipke, a kako to obično biva,  subota je već tradicionalno rezervirana za predstavljanje zemlje partnera. Ove godine zemlja partner je Turska.
Posjetitelji su tako u subotu popodne imali prilike kušati razne specijalitete hrvatske i turske kuhinje na priredbi “Okusi Hrvatske i Turske”.
Gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić, tom je prilikom rekao kako posjetitelji mogu kušati hrvatske i lepoglavske delicije koje su pripremile vrijedne kuharice i članice Udruge lepoglavski Pušlek, a osvrnuo se i na suradnju sa Turskom.

– Uspostavili smo dobar kontakt i vjerujem da ćemo u tom dijelu nastaviti i dalje. A što Turska nudi, vjerujem da će itekako moći čuti, vidjeti, ali i probati – rekao je gradonačelnik Škvarić.

Osim hrvatskih delicija, posjetitelji su mogli kušati neka od poznatih turskih jela poput kofti ili pak pide koje  se radi na podlozi od tijesta, a unutra se obično stavlja meso ili povrće i sir.

Okusi Turske tako su se mogli okusiti i kroz baklavu, rahat lokum, a posjetitelji su mogli popiti i tradicionalan turski čaj ili pak kavu.

Dodajmo kako je u 19 sati u župnoj crkvi u Lepoglavi održan nastup turske pijanistice Tute Aydinoğlu, a subotnji program je završio koncertom hrvatskih zvijezda – Vanne i Martina Kosovca.