Na Jelačić placu predstavljen 17. Međunarodni festival čipke

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, od 19. do 22. rujna, održavat će se 17. međunarodni festival čipke posvećen čipkarstvu i djeci.
Program najvećeg čipkarskog događaja u Hrvatskoj, u subotu, 31. kolovoza službeno je predstavljen na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu čime je privukao veliki broj zagrepčana i turista.

Toga je dana, od 9 do 15 sati, Jelačić plac bio u znaku Lepoglave i njenog čipkarskog festivala. Uz lepoglavske čipkarice koje su predstavile bogatstvo i ljepotu lepoglavske čipke uvrštene na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine, Festival je na glavnom zagrebačkom trgu najavila i Limena glazba Lepoglava. Učeničke zadruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i udruge s područja grada Lepoglave predstavili su bogatu tradicijsku baštinu i jedinstvenosti lepoglavskog kraja. Gosti su uživati i u tradicijskim jelima lepoglavskog kraja, nabavili festivalski program te dobili ostale informacije o samom Festivalu te mogućnostima i načinima dolaska u Lepoglavu za vrijeme njegova trajanja.

Sadržaji čipkarskog festivala privukli su zamjenicu gradonačelnika Grada Zagreba Sandru Švaljek i pomoćnicu ministrice kulture Vesnu Jurić Bulatović koja je posjetila štandove na poziv gradonačelnika Marijana Škvarića.Predstavljanje čipkarskog festivala održano je u poslijepodnevnim satima i u Ludbregu gdje se okupio veliki broj hodočasnika uoči Svete nedjelje.

Scroll to Top