Večeras će biti spuštena festivalska zastava

Pred nama je posljednji festivalski dan XVIII. međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi – večeras će svečanom podjelom diploma 11. generaciji polaznica Škole lepoglavske čipke, folklornim programom kulturno – umjetničkih društava iz Bosne i Hercegovine te spuštanjem festivalske zastave, završiti program ovogodišnjeg festivala u Lepoglavi.

U subotu je na festivalu bilo živo, posebno na 5. sajmu tradicijskog rukotvorstva i starih zanata koji je upriličen na terasi restorana Ivančica. Posjetitelji festivala tako su imali prigodu, uz izložbe čipke i nakita od čipke, razgledati i bogatu ponudu tradicionalnih rukotvorina i vidjeti – kak su delali naši stari. Na festivalu je jučer održan i okrugli stol s aktualnom temom vezanom uz poslovanje tradicijskih obrta te zanimljivo predavanje posvećeno čipki na tilu iz Lijera.

Bogat festivalski dan završio je koncertom Folklornog ansambla Linđo iz Dubrovnika, čiji je nastup publika nagradila dugim i iskrenim aplauzom, te zabavnim programom glazbenog sastava Podvinčani iz Jesenja. 
Festivalski program posljednjeg festivalskog dana započeo je svetom misom za čipkarice i sudionike festivala u lepoglavskoj župnoj crkvi.

Posjetitelji, za koje su organizatori festivala organizirali i besplatni vlak iz Varaždina, danas će moći razgledati i ponudu na sajmu tradicijskog rukotvorstva i starih zanata, te uživati u zabavnom popodnevu u kojem će se predstaviti Mjesni odbor Lepoglava, Osnovna škola Ante Starčevića iz Lepoglave te Dječji vrtić Lepoglava.

U 14 sati započet će svečani mimohod Lepoglavom, u kojem će sudjelovati Limena glazba Lepoglava, KUD Lepoglavski pušlek, kuburaška društva Glasna kubura iz Kamenice i Prva kubura iz Višnjice, članovi kulturno – umjetničkih društava iz Bosne i Hercegovine, KUD Golubovec, Umjetnička udruga Plemićka mladež iz Zaprešića te sudionici XVIII. međunarodnog festivala čipke.

U 14 sati i 30 minuta u šatoru pred restoranom Ivančica započet će program u kojem će sudjelovati – Limena glazba Lepoglava, KUD Golubovec, KUD Lepoglavski pušlek te Umjetnička udruga Plemićka mladež. 
Ovogodišnji festival završit će večernjim programom, uz Gradonačelnikov gulaš i zabavni program uz glazbeni sastav Enigma.   

Scroll to Top