Otvoren natječaj za prijavu nakita od čipke koji će biti izložen na 18. međunarodnom festivalu čipke

Na 18. međunarodnom festivalu čipke koji će se u Lepoglavi održati od 18. do 21. rujna, bit će izložen i nakit od lepoglavske čipke, kao i nakit s primijenjenim elementima lepoglavske čipke. 
Za odabir nakita koji će udovoljiti traženim kriterijima i biti izložen na Festivalu, Udruga Ekomuzej Lepoglava raspisala je natječaj na koji svoje primjerke nakita mogu prijaviti sve čipkarice, kao i svi ostali zainteresirani s područja grada Lepoglave. 

Natječaj je otvoren do 15. svibnja, a svaki sudionik može na natječaj prijaviti najviše dva rješenja. U obzir dolazi nakit za glavu, vrat, prsa i ruke. Kod izrade nakita dopušteno je korištenje različitih vrsta i boja konca, kao i kombiniranje s drugim materijalima, pri čemu se treba voditi računa da se prijedlozi moraju temeljiti na lepoglavskim motivima i tehnici čipke na batiće.

Radovi se mogu dostaviti na adresu Udruge Ekomuzej Lepoglava, Hrvatskih pavlina 7, 42250 Lepoglava, s naznakom “Za natječaj za Festival”, zajedno s navedenim imenom i prezimenom autora ili grupe autora, kontakt podacima te opisom i namjenom nakita, kao i utrošenim vremenom za njegovu izradu. Potrebno je navesti i podatke o autoru prijedloga, kao i o čipkarici koja je rad izvela.

O odabiru radova odluku će donijeti stručno povjerenstvo koje će imenovati direktor Festivala.

Scroll to Top