Gradonačelnik posjetio veleposlanstvo Bosne i Hercegovine

Budući da će na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu čipke, koji će se u Lepoglavi održati od 18. do 21. rujna, zemlja partner biti Bosna i Hercegovina, gradonačelnik Marijan Škvarić, koji je ujedno i direktor Festivala, posjetio je veleposlanicu Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj – Azru Kalajdžisalihović.

 –  “Drago nam je za partnera Festivala imati državu poput Bosne i Hercegovine, koja se ističe svojom multikulturalnošću i bogatstvom tradicije, koja će u jednom svom dijelu biti predstavljena upravo u Lepoglavi. Na ovaj ćemo način nastaviti zbližavanje dviju već od ranije povezanih i prijateljskih država. Za Lepoglavu će to biti nastavak širenje partnerstva izvan granica Hrvatske –

istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić, koji je veleposlanicu Kalajdžisalihović izvijestio o pojedinostima vezanima za ovogodišnji Festival, na kojem će velika pažnja biti posvećena upravo Bosni i Hercegovini iz koje će u Lepoglavu stići jedinstveni primjerci čipki, ali i kulturno – umjetnička društva, koja će posjetiteljima Festivala predstaviti raznolikost baštine i tradicije svih krajeva Bosne i Hercegovine. 
Tom je prilikom gradonačelnik Škvarić veleposlanici Kalajdžisalihović poklonio primjerak lepoglavske čipke te je pozvao da u vrijeme festivala posjeti Lepoglavu.

Primanju u veleposlanstvu Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj, uz gradonačelnika Marijana Škvarića, nazočili su i predsjednik Udruge Ekomuzej Lepoglava, Dejan Bjelivuk te Zvonko Martić, otac karmelićanin iz Duhovnog centra “Karmel sv. Ilije” iz Zidina kraj Buškoga jezera, inače član Udruge za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini “Stećak”, koja će koordinirati sve aktivnosti vezane za sudjelovanje Bosne i Hercegovine na 18. međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi.

Scroll to Top