4. Sajam tradicijskog rukotvorstva i starih zanata

U sklopu već tradicionalnog 17. Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi, održat će se i četvrti po redu Sajam tradicijskog rukotvorstva i starih zanata.

Sajam se održava u organizaciji Agro-turističkog klastera „Lepoglava“, a tijekom njegovog trajanja 21. i 22. rujna, na sajmu će se predstaviti 30-ak izlagača s područja grada Lepoglave kao i izlagači gosti iz različitih krajeva Hrvatske.

Na sajmu će biti predstavljena cjelokupna turistička ponuda grada Lepoglave, koju će, između ostalih, prezentirati i članovi Agro-turističkog klastera „Lepoglava“. Autohtona događanja i stari običaji Hrvatskog zagorja posjetiteljima će biti prezentirani od strane Kulturno umjetničkog društva „Lepoglavski pušlek“, koje će biti zaduženo za prateći kulturno-zabavni sadržaj.

Tijekom trajanja sajma posjetitelji će moći  razgledati mnoštvo autohtonih, ručno izrađenih proizvoda i suvenira te imati priliku upoznati se s tradicionalnim tehnikama i vještinama izrade istih.

Jednim dijelom sajam pridaje važnost i očuvanju kulinarske baštine te se posjetiteljima nudi jedinstvena prilika da na istome mjestu uživaju u domaćoj hrani i jelima pripremljenim po tradicionalnim recepturama Ugostiteljskog seljačkog gospodarstva „Držaić“.

Orijentacija sajma usmjerena je na podizanje kvalitete izlaganja i nastupa izlagača s posebnim naglaskom na izvornost proizvoda te će kao poticaj za navedeno izlagačima biti dodijeljene i nagrade za najbolje uređene izložbene prostore.

Dođite i posjetite nas!

Scroll to Top